LICEUL TEORETIC SOLOMON HALIȚĂ
BACALAUREAT 2024
Proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală într-o limbă de circulație internațională - proba C
BACALAUREAT 2024
Proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală într-o limbă de circulație internațională - proba C
BACALAUREAT 2024
PROGRAMAREA CANDIDAȚILOR Proba: D - Evaluarea competențelor digitale
BACALAUREAT 2024 PROGRAMAREA CANDIDAȚILOR
Proba: A - Evaluarea competențelor lingvistice - limba română
PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!

EVENIMENTE


ULTIMELE 5 POSTARI

Editat de Teo Prangate la data de 12.06.2020 ora 16:20:08 - ABSOLVIREA LICEULUI


                            Dragii noștri absolvenți, 
     A sunat ultimul clopoțel virtual.. Ne pare nespus de rău că nu putem fi împreună pentru a sărbători  acest sfârșit și totodată acest început al vieții voastre… Unde a fugit adolescența și cum au trecut atât de repede anii ? Ne vor lipsi zâmbetele și poznele voastre dar vă așteptăm peste 10 ani să depănăm amintiri și să ne povestiți cum ați devenit adulți responsabili și împliniți. Veți avea întotdeauna un loc special în sufletele noastre și în familia LTSH!
     Profesorii de la Solomon Haliță vă doresc din toată inima mult succes la Bacalaureat și la multele examene ale vieții care vă așteaptă. Fiți ambițioși, perseverenți, nu renunțați niciodată la visele voastre ! Lumea e acolo și vă așteaptă să o cuceriți !
Director,
Prof Varvara Mititean

Lorințiu Andrada-Patricia

Acum 4 ani pășeam timidă în curtea Liceului Teoretic „Solomon Haliță” care avea să devină a doua mea casă, un loc ce reprezintă pentru mine mai mult decât un liceu... e locul în care am trăit primii fiori ai necunoscutului, în care am legat cele mai frumoase prietenii, în care am râs, am plâns, am trecut prin toate stările sufletești posibile și în care am întâlnit cei mai frumoși OAMENI.
Timpul a trecut mult prea repede... și e dureros că nu am avut parte de cele mai frumoase momente din liceu: festivitatea, banchetul... e dureros că acum două luni ne-am luat rămas bun fără să știm că e ultima dată! E frustrant să știi că ai pierdut momente unice din viața de licean, dar merg pe premiza că toate se întâmplă cu un motiv. Rămân împăcată cu gândul că ne vom revedea mai puternici și mai împliniți...
Am învățat că trebuie să prețuim mai mult prezentul pentru că totul se poate schimba într-o secundă, că fiecare clipă durează puțin, dar înseamnă mult! În sufletul meu coexistă emoții puternice, pe care anii de liceu și-au pus amprenta...o să-mi fie dor de tot ce înseamnă liceu... de orele de curs, de lucrări, de teze, de ascultări, o să-mi fie dor de rutina din timpul școlii, de a doua mea familie cu care am împărtășit momente de neuitat.
Sunt fericită pentru că am avut parte de cele mai frumoase ore alături de cei mai dragi profesori! Pe această cale, vă mulțumesc din suflet, domnilor profesori, pentru toată încrederea, pentru toate eforturile depuse, pentru că ați fost mereu pentru mine și pentru colegii mei, mai mult decât dascăli și îndrumători... ați fost prietenii noștri, cei mai buni susținători!
De asemenea, țin să-i mulțumesc din suflet domnului diriginte, Doru Mâti, care a reușit să facă din 12B o familie unită, un colectiv frumos, de gașcă, cu vise mari... Vă mulțumesc, domnule diriginte pentru că m-ați ambiționat să cred în forțele proprii și pentru că ați devenit un exemplu demn de urmat. În sufletul meu veți ocupa un loc special pentru totdeauna!
Colegilor mei, vreau să le mulțumesc pentru că au făcut zilele de liceu mai frumoase prin toate momentele unice alături de ei. 12B a fost și va rămâne o clasă de oameni „faini”. Am fost noi... cu defecte și calități, cu discuții aprinse, cu hohote de râs, chiulangii, dar și serioși, cu poftă de distracție, visători, invincibili! Noi am fost soldații legiunii, 12B!
Nu în ultimul rând, le mulțumesc dragilor mei părinți care au fost mereu alături de mine și care m-au sprijinit în toate alegerile pe care le-am făcut. Dragostea pe care v-o port nu poate fi exprimată în cuvinte!
În încheiere, vă mulțumesc din suflet tuturor și vă îmbrățișez cu dor! Mă bucur că am făcut parte dintr-un colectiv atât de frumos! Dragi colegi mai mici, bucurați-vă din plin de anii din liceu și nu uitați să prețuiți clipa!
Rămas bun, banca mea...cu formule scrise cândva... Rămas bun, liceul meu! Îmi voi aminti de tine mereu... Îndrăgiți profesori, dragă doamna directoare, chiar dacă v-am supărat, toate ni le-ați iertat. Noi plecăm... Am încheiat un capitol, dar suntem pregătiți să pășim într-o nouă etapă a vieții noastre! O să ascund lacrimile în spatele unui zâmbet sincer. Zâmbiți cu toții, am absolvit!


Bună ziua !

          Eu, Adriana Ureche din clasa a XI-a A, împreună cu colegul meu Darius Tahîș din clasa a XI-a B, dorim să transmitem câteva gânduri bune către iubiții noștri absolvenți ai promoției 2020.

Nostalgici fiind în aceste momente, deoarece din nou o parte din familia LTSH își întinde aripile și își ia zborul, noi vă transmitem mult curaj și multă încredere pe mai departe.

         ”Stimați domni profesori și părinți, cu emoție, nostalgie și zâmbete ascunse, colegii noștri mai mari spun astăzi: Rămas bun, liceu! Rămas bun, copilărie!”, dar este prea distant și trist în comparație cu viziunea noastră asupra a ceea ce înseamnă ANII DE LICEU. Ați terminat 12 clase, e un motiv de bucurie. Cu siguranță fiecare din voi a rostit măcar odată fraza ”Vreau să termin odată liceul!”. Deci, aveți grijă ce vă doriți, că s-ar putea să se întâmple. De acum începe cu adevărat viața pentru voi, în care va trebui să aplicați tot ce ați învățat până acum. Părinții v-au învățat să mergeți, iar profesorii v-au arătat încotro. Este datoria voastră să faceți ca această călătorie să fie una reușită. Dacă nu vă cunoașteți limitele, definiți-le! Dacă le cunoașteți, depășiți-le! Este responsabilitatea voastră să nu aveți o viață plictisitoare: încercați lucruri noi, vizitați locuri noi, găsiți frumusețea lucrurilor simple, bucurați-vă de un zâmbet, îndrăgostiți-vă, simțiți profund, visați, din nou și din nou. Ține de voi și numai de voi să profitați de oportunitățile care vi se oferă, pentru că peste 20 de ani nu veți regreta lucrurile pe care le-ați făcut, ci cele pe care nu le-ați făcut. Luptați întotdeauna pentru ceea ce vreți! Dacă luptați puteți pierde, dar dacă nu luptați, ați pierdut deja. Veți fi mai fericiți, sau mai triști uneori, dar nu uitați să discerneți întotdeauna între BINE și RĂU, să fiți oameni demni, așa cum v-au învățat ai noștri profesori, să urmați calea cea dreaptă și să credeți în puterea voastră de a schimba lumea. Sau mai bine zis, fiți voi schimbarea pe care doriți să o vedeți!

      Iar noi, dragi colegi, mai avem un an în care trebuie să învățăm să cântăm pentru îngeri. Și când spun îngeri nu mă refer la îngerii din cer și nici la cei din biserici. Cântăm pentru îngerii din noi, căci fiecare are în el un înger, nu cel păzitor, ci îngerul care stă închis în adâncul sufletului și pe care doar rareori reușim să îl descătușăm, să-l lăsăm liber, să-și ia zborul, să se înalțe. Și odată cu el se purifică și se înalță și sufletul nostru, sufletul fiecăruia din noi. Să-l facem să fie un an memorabil!

      În numele vostru,  le urăm absolvenților clasei a XII -a mult succes la BAC, cât și în viață! 


    • CLASA a XII-a A DIRIGINTE: PROF. RADU CÎRCU

   Dragi absolvenți,

​Aș dori ca la începutul gândului meu adresat vouă să mulțumesc părinților voștri pentru încrederea pe care ne-au acordat-o atunci când o parte din speranțele devenirii voastre au fost încredințate liceului noastru.

​V-ați așezat alături, pașii v-au răsunat la unison, conducându-vă spre un destin comun. Ați învățat că împreună puteți să visați, să iubiți, să dăruiți, să răbdați, să iertați. Bucurați-vă că ați împărtășit atât de multe și creșteți mai departe prietenia voastră. Cu puțină teamă dar cu multă încredere urmează să abandonați pe cei ce ați fost și să deveniți cei ce sunteți. 26 de destine călăuzite de 26 de vise. Fiți vredinici și netemători pe drum. Învățați să aveți răbdare și descoperiți bucuria fiecărui pas spre visul împlinit. Fiți puternici pentru că atunci când lumea vă va umbri visul, va trebui să găsiți puterea de a schimba lumea!

  Felicit următorii elevi care au avut rezultate deosebite la învățătură , și pe toți absolvenții!

PREMIUL I – Borgovan Ancuța Florina

PREMIUL II  - Berende Alexandra Maria

PREMIUL III – Szekely Rolland Iulian

MENȚIUNEA I – Macavei Florina Elena

MENȚIUNEA II – Strugar Maria Elena

MENȚIUNEA III – Ruști Maria Oana


    • CLASA a XII -a B DIRIGINTE : PROF. DR. DORU VALERIU MÂTI

  Dragi absolventi, astazi ar fi trebuit sa fie o zi festiva insa aceasta pandemie ne-a stricat tuturor planurile.  Ar fi trebuit sa traim momente emotionante si sa ne aducem aminte cu drag atat de clipele frumoase cat si de cele mai putin frumoase petrecute impreuna.

Ziua absolvirii este o zi de neuitat pentru fiecare dintre noi, este momentul cand plecati pe drumuri diferite avand in suflet bucurii, amintiri si satisfactii. Scoala v-a deschis atat portile pentru educatie, cat si portile mintii catre idei dar si cele ale sufletului pentru admiratie, respect si datorie.

Pe parcursul anilor de liceu ati dobandit nu doar cunostinte, ci si experiente de viata, si prieteni care, speram, va vor insoti toata viata.

Odata cu terminarea liceului se incheie o etapa importanta din viata voastra si incepe una mult mai grea cu o responsabilitate mai mare. Multi dintre voi aveti rezultate foarte bune la invatatura si olimpiade, dar si la activitati extyrascolare, acestea reprezentand dovada increderii pe care voi si parintii vostri o aratati fata de acest liceu.

Va felicit pentru absolvire si va doresc mult succes la examenele care va asteapta !!!

                      LISTA ELEVILOR PREMIAȚI CU MEDII PESTE 9

1. LORINTIU ANDRADA 

2. GRAPINI CORNELIA 

3. POP REBECA 

4.TIMIS GABRIELA 

5. VERTIC ALEXANDRA 

6. MOISIL VIORICA 

7. LARIONESI MARIA 

8. IUGAN SAMUEL


 • CLASA a XII – a  C DIRIGINTE : IOSIF NECHITI

 Vă mulțumesc pentru toate gândurile bune!

Clasa a XII-C a fost pentru noi a doua familie, iar eu am încercat să fiu pentru voi ca un părinte. Chiar dacă v-am certat uneori, nu a fost cu rea intenție. Cei 4 ani de liceu, cu bune și rele vor rămâne mereu în amintirea noastră.Nu ați fost nici cea mai bună, dar nici cea mai slabă clasă, însă v-ați mobilizat ori de câte ori a fost nevoie.Regret faptul că nu am avut o festivitate de sfârșit de an la care să mai strig încă o dată catalogul și un banchet la care să mai depănăm amintiri. Sunteți niște copii deosebiți și veți rămâne în sufletul meu pentru todeauna.Sunt sigur că ne vom întâlni în aceeași formație peste 10 ani, 20 de ani și de ce nu peste 70 de ani!
Eu vă doresc mult success pe noua cale a vieții!
Dirigu!

  Elevi premianți:

PREMIUL I – Negru Estera

PREMIUL II – Ureche Bianca

PREMIUL III – Buga Emilia

MENȚIUNEA I – Codreanu Iulia

MENȚIUNEA II – Costan Florina


 • CLASA a XII-a D DIRIGINTĂ: PROF. DANIELA BUIEA

 La sfârșitul celor patru ani de liceu, o perioadă importantă din viața fiecăruia, ale cărei experiențe v-au maturizat, v-au făcut să progresați în fiecare zi și în egală măsură, ne- a lăsat tuturor amintiri minunate și de neprețuit, doresc  în calitate de dirigintă a clasei a XII-a D, profil Servicii, să felicit pe toți cei 24 de elevi înscriși la începutul anului școlar, din care ne mândrim cu 20 de absolvenți , având o elevă retrasă în timpul semestrului I și trei elevi care vor da corigența la Matematică și cărora le transmit toate încurajările și îi rog să continue până când visul absolvirii și promovării examenului de Bacalaureat va deveni realitate.

                La școală, precum  în viață, colaborarea este indicată și necesară pentru atingerea scopurilor și rezultatelor dorite, dar totodată nu putem uita că realitatea ne face deseori să intrăm în competiție cu noi înșine, devenind mai buni ca ieri, dar și într-o competiție onestă cu ceilalți. Astfel, în această competiție, s-au remarcat în clasa a XII-a D, cu rezultate bune la învățătură și purtare, următorii elevi, pe care îi felicit din toată inima și cărora le mulțumesc pentru munca și eforturile lor:

Șorecău Maria Tabita - PREMIUL I

Vaum Iosif- PREMIUL II  (cu un progres deosebit de la un an la altul datorită seriozității și ambiției)

Gușă Florica- PREMIUL III  (+ rezultate foarte bune la concursuri de specialitate sub coordonarea doamnei prof. Monica Măgurean)

             Această promoție este una specială care dincolo de toate lecțiile și testele obișnuite în această etapă a vieții, a trecut poate, prin cea mai dificilă probă pentru niște tineri: cea a mulțumirii cu mai puțin festivism și celebrare decât alții, a răbdării, a sacrificiului și a acceptării necunoscutului cu mult curaj și stoicism. Sunt mândră de spiritul responsabil de care ați dat dovadă și de capacitatea voastră extraordinară de adaptare la condiții noi, calitate extrem de importantă pentru a vă descurca în viață.

           Clasei mele nu pot decât să-i mulțumesc pentru 4 ani frumoși și urez fiecărui elev în parte sa aibă o viață minunată. Așa cum și voi sunteți.

           De asemenea, mii de mulțumiri Doamnei Director, Varvara Mititean care ne-a sprijinit și îndrumat de câte ori am avut nevoie, tuturor colegilor profesori de la clasă, doamnelor profesoare de specialități, care au contribuit cu profesionalismul dumnealor la pregătirea acestor absolvenți ai unui profil deloc ușor, Doamnei Consilier Educativ Corina Pop și Doamnei Psiholog Școlar Anamaria Ureche și întregului personal nedidactic.    

              Dragii mei elevi absolvenți, mult succes pe orice drum drept, corect, frumos și de folos pentru voi și ceilalți, alegeți să continuați!


 • CLASA a XII-a E DIRIGINTE : DAN CĂLUȘERIU

 Dragi absolvenți,

La început am fost mai mulți iar eu am venit după un an. Voi nu ați știut cine sunt, iar eu nu am știut cine sunteți. Spre surprinderea mea, a fost foarte bine ,și am avut o relație deosebită pe parcursul celor trei ani. Nu ați fost primii la învățătura din liceu dar ați fost elevi cuminți și ascultători , iar eu vă mulțumesc pentru asta. Vă doresc mult succes la examenele vieții care vor veni în calea voastră! Știu că sunteți pregătiți , aveți încredere în voi și totul va fi bine!Sper să ne vedem peste 10 ani și poate atunci vom face Banchetul de absolvire..

Vă doresc tot binele din lume!

Elevii care s-au remarcat la învățătură:

PREMIUL II – Filipoi Marius

PREMIUL III – Anca Florin

MENȚIUNEA I – Mihăilă Iacob


2019-2020

Editat de Teo Prangate la data de 11.10.2016 ora 20:08:00 - PREMII & DISTINCTII
De Ziua Internaţională a Educaţiei, 12 cadre didactice din Bistriţa-Năsăud au intrat în posesia titlului de „Profesorul anului” la zece categorii, juriul desemnând, în două cazuri, câte doi câştigători.
Juriul a decis că, la secţiunea Ingineri-Economişti, trebuie să declare doi economisti câştigători, pe Maria Mureşan de la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” Bistriţa şi pe Ştefania Măgurean de la Liceul „Solomon Haliţă” Sîngeorz-Băi. Ambele au inspirat elevii să participe la acţiuni diverse şi la proiecte internaţionale, deschizându-le astfel orizonturile.
In CV-ul profesoarei Măgurean Ștefania Monica regasiti in ordine urmatoarele activitati aferente anului scolar 2015-2016 (I ), participari la cursuri de formare profesionala (II), alte implicari care demonstreaza aptitudinile si competentele sociale pe care le detine (III) de asemenea aferente perioadei 2015- 2016, astfel:

I.  EXPERIENTA PROFESIONALA:

 

2015-2017-      Manager de proiect/Responsabil financiar/coordonator stiintific economie si educatie antreprenorialaScriere si implementare proiect international  parteneriat strategic scolar ERASMUS+ KA2 "NO FRONTIERS IN EDUCATION!" NORVEGIA-POLONIA-ROMANIA, selectat si finantat ANPCDEFP-COMISIA EUROPEANA, http://www.nofrontiersineducation.eu; http://www.mesagerul.ro/2016/03/14/erasmus-ne-deschide-erasmus-ne-transforma; http://www.rasunetul.ro/liceul-teoretic-solomon-halita-sangeorz-bai-oaspeti-din-norvegia-si-polonia  

2016- Responsabil Judetean-coordonator, scriere si implementare Proiect educational extrascolar: Festivalul Concurs de Interpretare Artistica "POESIS" Editia I.

2016-  Participare si implicare in Proiectul International "Ziua Mondiala a Mediului 2016" finantat din Fondurile Mecanismului Financiar al SEE 2009-2014, Contract 6325/14.09.2015, MECS, ISJMM, Ministerul Mediului AP.

2015-2016- Coordonator firma de exercitiu profil editorial FE NORD STAR SRL, www.nordstar.wordpress.com

 2016- Participari la 6 Simpozioane - concursuri nationale:

 1.  Program-Concurs OLIMPIADELE KAUFLAND - www.olimpiadelek.ro/participanti/proiect/11923-cumparaturi-inteligente.html;

   2. "Start in afaceri!Topul tinerilor antreprenori-Idei de afaceri" - premiul III- ISJMM-Colegiul Tehnic George Baritiu Baia Mare;

   3. Concurs national de publicatie scolara Medi@Junior- premiul II pentru "Ziarul Junior Money- ISJ Hunedoara@ISJ Botosani;

  4. "SOS Productia de alimente"- premiul II si Mentiune-ISJMM-Colegiul Economic N.Titulescu si Colegiul Tehnic Transilvania Baia Mare-participare directa;

  5.  Concurs National "Alege este dreptul tau!"  Etapa judeteana, ISJBN, Oficiul pentru protectia consumatorului BN;

   6. "Educatia Ecologica si Societatea Umana"- premiul III, Liceul Teoretic Emil Racovita Galati. Editia a IX a.

       -    Concurs  Regional "E.U.-identitate europeana tezaur de istorie, traditii si cultura" organizat de Scoala Gimnazila Ziduri BUZAU, ISJ Buzau. Premii I, II, Mentiune.

           -    Concurs Regional Micul Dexter- locul I, Clubul Copiilor Turnu Magurele, editia  a VIII a

             - Participare la Simpozionul International din cadrul Proiectului ERASMUS+ MOBILITATE IN DOMENIUL EDUCATIEI SCOLARE "Lume noua, viata noua" ISJ si CCD Suceava;

          - LECTOR revista scolara "Framantari de copil" Scoala Gimnaziala Artemiu Publiu Alexi Singeorz-Bai, prima aparitie.

             -   Elaborare CDL clasa a X-a, doua profile.

 20.11.2015-29.01.2016-   EVALUATOR LUCRARI Concurs regional in cadrul Proiectului "E.U.-identitate europeana tezaur de istorie, traditii si cultura" Platforma de proiecte educationale www.e-clasa.ro/moodle 

2
015- Coordonarea echipei ASTRA in vederea participarii la concursul national de proiecte culturale "Album - Satul romanesc nasaudean. Muzee, ateliere mestesugaresti si colectii muzeale" Scrierea proiectului in vederea obtinerii finantarii nerambursabile de la Administratia Fondului Cultural National  Bucuresti;


II. EDUCATIE SI FORMARE


2016- 1. Program perfectionare/specializare Competente educationale si management educational- Certificat seria R Nr 001369;

     - 2. Competente informatice si evaluare criteriala- Centrul National de formare profesionala Romtraining,  Certificat  in curs de eliberare.

2015- Concurs de selectie pentru constituirea corpului national de experti in management educational, sesiunea 2015, seria a 9-a. 06.11.2015- Expert in management educational-  Registrul National al expertilor in management educational a cadrelor didactice.

 12-14.11.2015-    CursMobilitate,  MM-Erasmus+, ANPCDEFP, pe baza de concurs/ selectie, Baia Mare.

2015- GOOGLE WEB ACADEMY & Junior Achievement Curs - Utilizarea instrumentelor online in educatie, Certificat 713/31.03.2015


III.  APTITUDINI SI COMPETENTE SOCIALE


Colaborari cu publicatie  la revista COLUMNA nr.4/2015 supliment a Diviziei de Istoria Stiintei a CRIFST al ACADEMIEI ROMANE- Sectiunea Didactica pag.441- rezumat tradus in limba engleza; Participari la evenimente cultural artistice sustinute de Muzeul de arta comparata Singeorz-Bai, ASTRA Nasaud, Participare si implicare la evenimentele din viata comunitatii locale, emisiuni-interviuri la postul Singeorz-TV, etc.

      


Prezentăm mai jos CV-ul d- nei Măgurean Ștefania Monica - profesor economist, expert contabil cât și responsabil Comisia Proiecte Europene

Documente justificative.

Accesează fișierul atașat
Descarcă aici

2016-2017

Editat de Teo Prangate la data de 03.02.2013 ora 16:00:35 - BALUL MAJORATULUI
In luna mai se va organiza BALUL MAJORATULUI.
Data si locatia va fi comunicata dupa stabilirea lor.

2012 - 2013

Editat de Teo Prangate la data de 03.02.2013 ora 15:59:41 - 60 DE ANI
In data de 12 V 2012 s-au aniversat 60 de ani de existenta a invatamantului liceal singerozan.
Festivitatiile incep de la ora 8:00.

2012 - 2013

Editat de Teo Prangate la data de 03.02.2013 ora 15:57:59 - BALUL BOBOCILOR
In data de 27 X 2012 va avea loc BALUL BOBOCILOR.
Locatia va fi Hotelul Hebe.

2012 - 2013